Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Yerleşim Bölgesi bulmaca

Bulmacada Yerleşim Bölgesi sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-05-23 00:14:01

    Cevap :
    Bulmacada 'Yerleşim Bölgesi' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Yerleşim Bölgesi' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba SEMT yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 3 harfli ise cevaba KÖY yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba MAHALLE yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba ŞEHİR yazabilirsiniz.
    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 3 harfli ise cevaba Yön yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba Cihet yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba Taraf yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 3 harfli ise cevaba Yan yazabilirsiniz.
    5. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Yaka yazabilirsiniz.
    6. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba Köy Yeri yazabilirsiniz.
    7. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 3 harfli ise cevaba Yer yazabilirsiniz.
    8. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Site yazabilirsiniz.
    9. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Kent yazabilirsiniz.
    10. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Sanayi yazabilirsiniz.
    SEMT kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Yön (3 harfli)
    2. Cihet (5 harfli)
    3. Taraf (5 harfli)
    4. Yan (3 harfli)
    5. Yaka (4 harfli)
    KÖY kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Köy Yeri (7 harfli)
    MAHALLE kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Yer (3 harfli)
    ŞEHİR kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Site (4 harfli)
    2. Kent (4 harfli)
    3. Sanayi (6 harfli)
    Sözlükte SEMT Nedir:
    Yan, taraf, cihet.
    Sözlükte KÖY Nedir:

    Bir yerleşim merkezi olarak köyler, kasaba ve şehirlerden çok daha önce kurulmuş ve sakinlerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için örgütlenmiştir. Köylerin yerel yönetim olarak düzenlenmesi ise 1924 tarihli Köy Kanunu ile olmuştur. Kanuna göre, nüfusu ikibinden az olan yurtlara köy denir. Cami, mektep, otlak, yaylak, baltalık gibi orta malları bulunan ve toplu ve dağınık evlerde oturan insanlar, bağ ve bahçe ve tarlalarıyla bir köy teşkil ederler. Köy kanunu, köylünün uygarca yaşayabilmesi için zorunlu ve isteğe bağlı görevleri saymıştır. Günümüzde bu işlerin tümünün zorunlu olması gerekmektedir. Ne yazık ki Kanun uygulanmadığı için, köyler, istenilen yaşam seviyesine ulaşamamış; kontrolsüz göçlerle şehirler köyleşmiştir. Köylerin gelişmemesinde, denetim sahibi olan merkezi idarenin ve mülki amirlerin önemli sorumluluğu vardır. Örneğin Köy Kanunu her köylünün her yıl bir ağaç dikmesini zorunlu kılmıştır (m.13). Bu kural uygulanamamıştır, aksine neredeyse her köylünün yılda bir ağacı yok etmesine göz yumulmuştur.

    Köyün organları, köy derneği, köy ihtiyar meclisi ve muhtardır.
     

    1. Köy Derneği

    Köydeki seçmenler köy derneğini oluşturmaktadırlar; ihtiyar meclisini ve muhtarı seçmek, zorunlu olmayan köy işlerini zorunlu hale getirmek için karar almak gibi yasada belirtilen yetkileri kullanır.

    2. Köy İhtiyar Meclisi

    Köy derneği tarafından beş yıl için seçilir, köy imamı ile öğretmen meclisin doğal üyesidirler. Muhtar, meclisin başkanıdır. Köy işleriyle ilgili kararları meclis alır.

    3. Muhtar

    Muhtar, köy işlerinin yanı sıra devlet görevlerini de yürütür. Köyün dirliği ve düzenini korumak muhtarın görevidir.


    Sözlükte MAHALLE Nedir:

    1. Bir şehrin bir kasabanın, büyükçe bir köyün bölündüğü parçalardan her biri: “Mahallemizin bunca yıllık kasabı, bakkalı bir gece yok oldular.” -N. Cumalı.
    2. Bu parçalarda oturan insanlarn tamamı.
    3. Bir kentin, bir kasabanın, büyükçe bir köyün, yönetim bakımından bölündüğü, yapı bölgeciklerinden ve insan topluluklarından oluşan en küçük parçalardan her biri. bk. komşuluk birimi.

    Mahalle Nedir

    Mahalle, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'na göre: Belediye sınırları içinde, ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan idarî birimdir. Kavram olarak yakın komşuluk ilişkilerinin kurulabildiği en küçük sosyal yapıdır.
     
    Türkiye Cumhuriyeti'nin idare sisteminde iki farklı "mahalle" kavramı vardır. Genel olarak bilinen, il ve ilçe merkezlerinde olan daha kalabalık nüfusa sahip olup yerel yönetimlerin (mahalli idareler) bir parçası olanıdır. Ancak bir de köy tüzel kişiliğine bağlı olan köy bağlısı mahalleler vardır. Bu mahalleler köy tüzel kişiliği içerisinde bağlı olduğu köy muhtarlığı eliyle idare edilirler.
     
    Her belde ve kentte bulunan ve içinde sınırları ve nüfusu belli olan, yöneticisine ise muhtar denilen yerleşim ve yaşam alanlarıdır mahalleler. İçinde de sokak diye bölümlendirmeler yapılır. Mahalle, Mh. kısaltmasıyla gösterilir. İl, ilçe ve beldelerde mahalle yönetiminin organları seçim yolu ile oluşmasına karşın, köy yönetiminde olduğu gibi tüzel kişiliğe sahip degildir. Kendilerine özgü bütçeleri de yoktur.


    Sözlükte ŞEHİR Nedir:

    Şehir Sözlük Anlamları

    1. Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent, site. Cümle içinde örnek kullanım: "İzmir üzerine dünyada bir şehir daha yoktur, diyorlar." -Y. K. Karaosmanoğlu.
    2. Köylü kadınlarının başlarına, fes üstünden sardıkları renkli örtü.
    3. Şehir veya kent, en büyük yerleşim birimi.

    Şehir Nedir

    Şehir sözcüğü aslen Farsça'dır. Ayrıca Soğdca kökenli olan ve Türkçede şehir anlamına gelen Kent sözcüğü de günlük yaşamda yaygın olarak kullanılır. Şehir tüzel ve yönetimsel olarak da kullanılagelen bir terim olmakla birlikte insan yerleşkesi dolayısıyla, kasaba, köy gibi birimlerden daha fazla nüfusu barındıran ve daha karmaşık bir yapıdır. Şehir ile kent aynı anlamdadır, il veya vilayet ise şehir veya kentin yanı sıra belirli bir alandaki orman, otlak, dağ, köy, bataklık, göl gibi bütün coğrafi unsurları içermektedir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.