Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Yunan mitolojisinde savaş tanrısı

Yunan mitolojisinde savaş tanrısı

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Ugur

    • 2015-04-24 15:04:35

    Cevap : Yunan mitolojisinde savaş tanrısı Ares'tir. Ares Zeus ve Hera'nın oğludur. Ne annesi ne de babası tarafından pek sevildiği söylenemez. Savaş tanrısıdır. Öldürücü ve kana susamış bir tanrıdır ama bir yandan da korkağın tekidir. Aphrodite'le yatakta yakalanınca, kocası Hephaestus tarafından herkesin içinde alay konusu edilmiştir. Akbaba ve köpek kutsal hayvanlarıdır.

    Savaş Tanrısı, Sparta’nın Baştanrısı Özellikleri
    Alanı : Savaş ve Erkek
    Mekanı : Olimpus ve Trakya
    Semboller : Miğfer, kalkan, mızrak, köpek
    Görünüşü : Silahlı şekilde genç erkek

    Kişisel bilgileri
    Ebeveynler : Zeus ve Hera
    Kardeşler : Hebe, Enyo
    Çocuklar : Phobos, Deimos, Harmonia,Adrestia ve Phlegyas

    Yunan mitolojisinin ilgi çekici başka tanrılarından biri de Ares‘tir. Ares, Yunan mitolojisinde Savaş Tanrısı‘dır. On iki Olimpus tanrılarından biridir. Annesi Hera babası da Zeus’tur. Ares, Zeka ve Barış Tanrıçası olan Athena’nın tam tersi yani zıttıdır. Ares mitolojide, özellikle Athena ile yaptığı mücadeleler ön plandadır. Ayrıca Ares, sevgilisi olan Afrodit ile ilgili kaçamaklarıyla ünlüdür. Ares, Sparta kentinin baş tanrısı olması yönüyle ve Olimpus dışında Trakya’da da oturmasından kaynaklı Sparta kenti ve Trakya bölgesi Ares tanrısının başlıca kült merkezidir.

    Ares’in sembolleri, savaş tanrısı olması yönünden daha çok savaş aletleri olan miğfer, kalkan, mızrak ve köpektir. Ares’in görünüş yönüyle “silahlı şekilde genç erkek” olarak tasvir edilir.

    Yunan mitolojisindeki benzer isimli çok sayıdaki öykülerden biri Ares’in oğluna ilişkindir. Olympos’taki rezaletin ardından Ares Trakya’da da boş durmaz ve barbar Trakyalılar’ı Amazonlar’a karşı kışkırtır. Çıkan savaştan zevk alarak önüne geleni öldürürken kendisi adına kafataslarından bir piramit inşa eden oğlu Kyknos’un ölüm haberi gelir. Kyknos, piramiti tamamlamak üzeredir. Zirvede tek bir kafatası için boş yer kalmıştır. Teselya kralının kafasıyla zirveyi tamamlamayı düşünürken, Herkül’ün oradan geçtiğini görür. Çıkıp Herkül’e meydan okur ve Herkül onu öldürür. Bu haberi alır almaz savaş arabasına atlayan Ares, kendisini kafatasından tapınakla onurlandıran oğlunun intikamı için Herkül’ün üzerine saldırır.

    Yunan tanrıları içinde belki de en fazla utanç verici duruma düşen tanrıdır. Kimsenin sevmediği bu tanrı sık sık zor durumlara düşürülür. Bunların başında tunçtan bir küpe 13 ay boyunca hapsedilmesi gelmektedir. Günlerden bir gün Olimposlu tanrılar ziyafetteyken müthiş gürültülerle ayağa fırlarlar. Bir türlü Olimposlu tanrılar arasına kabul edilmeyen, bir ölümlüden doğan dev cüsseli Poseidon’un oğulları Othos ve Ephialtes tanrılara savaş açmışlar, gökyüzünü fırlattıkları dev kayalarla bombalamaya başlamışlardır. Üstelik, cüretkar yarıtanrı bu iki dev, sadece Olympos’a kabul edilmeye diğer tanrıları zorlamakla kalmayıp, en güzel tanrıçaları Athena ve Hera’yı da isterler. Hera ki Zeus’un karısıdır ! Zeus çok sinirlenerek bu işi halletmesi için Ares’i görevlendirir. Athena’nın alayları arasında savaş arabasına binen Ares, hışımla iki devin üstüne saldırır. Ancak, bir an tedbiri elden bırakır ve kalkanını indirir. Bu sırada devlerden birinin fırlattığı kaya Ares’i bayıltır. İki dev Ares’i tunçtan bir küpün içine kapatırlar. Ares‘i diğer tanrılar hiç sevmeseler de iki güçlü tanrıçaya göz koyacak kadar yoldan çıkmış bu iki devin kazanmasını da istemezler. Tanrıların habercisi Hermes uzun aramalardan sonra 13 ay sonra ölmek üzereyken Ares’i bulur. Ares tekrar güneş ışığını gördüğünde Othos ve Ephialtes’in cezası çoktan verilmiştir. Ölüler diyarında yılanlar tarafından bir sütuna bağlanmışlardır. Yılanlar her defasında dayanılmaz acılar veren zehirlerini boşalttıkları ısırıklarla iki devi rahat bırakmazlar, omuzlarına tüneyen baykuşlar ise devamlı öterek beyinlerini tırmalarlar.

    Ares’in Truva Savaşına karışması da Olympos’un tanrılarının hiç sevmediği bir sonuç doğurmuştur, özellikle de Hera’nın. Ares, Truvanın yanında savaşa katılıp Yunanlıları öldürmeye başladığında eski bir defter yeniden açılır. Truva kralının çapkın oğlu Paris, üç güzeller yarışmasında Hera’yı değil Afrodit’i güzel seçmiştir. Truva savaşının nedenlerinden biri de zaten budur. Hera, doğrudan savaşa müdahil olmadan önce Zeus’un iznini ister. Zeus, karısının karışmasına izin vermez ama aynı yarışmanın diğer mağduru Athena’nın karışmasına izin verir. Athena’da Ares’ten en az Hera[ kadar nefret etmektedir. Savaşçılığıyla ünlü kahraman Diomedes’e destek vererek Ares’in üzerine saldırmasını sağlar. Ares, görmediği Athena’nın varlığını anlamadığı bir şekilde elinden mızrağı düştüğünde farkeder. Bu fırsatı değerlendiren Diomedes Ares’i yaralamayı başarır ve Ares Truva savaş meydanından çekilmek zorunda kalır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Yunan mitolojisinde savaş tanrısı

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.