Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Zararlı Alışkanlıklardan Korunmak İçin Neler Yapılabilir

Ödev cevabı için bana örnekleriyle yardımcı olur musunuz

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-10-24 17:01:01

    Cevap :

    Zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

    Arkadaş çevremizi iyi seçmeliyiz: Genelde insanların sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar edinmesinde arkadaş çevresinin payı büyüktür.

    • Okumalı ve ilim sahibi olmalıyız
    • Spor ve egzersiz yapmalıyız
    • Dürüst olmalıyız
    • İnterneti Verimli Kullanmalıyız

    Zararlı Alışkanlıklardan Korunma Yolları

    1- Arkadaş çevremizi iyi seçmeliyiz:

    Genelde insanların sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar edinmesinde arkadaş çevresinin payı büyüktür. Yanındaki kişiye ''bir defa iç, bize eşlik et, bir kere içmekle bir şey olmaz'' diyen kişiler aslında arkadaş değil düşmandır. Çünkü gerçek arkadaşlar, arkadaşım dediği kişinin kötülüğünü değil iyiliğini ister. Sigara başta akciğerler olmak üzere tüm vücuda zararlı olan bir alışkanlıktır. Dinimizce mekruhtur.

    Alkol ise dinimizce haram kılınmıştır. Karaciğer ve mide hastalıklarına neden olan alkolün zararları sadece fiziksel değildir. Alkol, insanların sarhoş olup taşkınlık yapmalarına, kendilerini rezil etmelerine ve çevresindeki insanlara zarar vermesine neden olur. Bu nedenle alkol tüketilen ortamlarda bulunmamalıyız. Bu tür alışkanlıklara sahip insanlarla arkadaşlığımızı kesmeliyiz.

    2- Okumalı ve ilim sahibi olmalıyız:

    Okumak, insanın sadece yeni kelimeler öğrenmesini ve güzel konuşmasını sağlamaz. Aynı zamanda hayata, dünyaya, insanlara bakış açısını değiştirir. Sadece içki ve sigara değil, tembellik de zararlı bir alışkanlıktır. Ve her kötü alışkanlık gibi tembellik de insana sadece zarar getirir. Saatlerce telefonda ya da bilgisayarda vakit geçirmek, kitap okumak yerine sadece oyun oynamak bizi ileriye değil geriye götürür.

    Ta'ha Suresinin 114. şöyledir: ''Şöyle de: Allah'ım sen benim ilmimi arttır.'' İlim sahibi olmak, Allah'ın yarattığı kainata dair daha fazla şey öğrenmek, bizi öncelikli olarak tembellikten kurtarır. Öğrendiğimiz her yeni bilgi, okuduğumuz her yeni kitap ile ufkumuz biraz daha genişler. Günümüzün en tehlikeli zararlı alışkanlıklarından bir diğeri oyun bağımlılığıdır. Özellikle çocukları ve gençleri etkisine alan bu bağımlılık, insana tüm sorumluluklarını unutturacak kadar tehlikelidir. Bu kötü alışkanlıktan korunmak için bilgisayar ve telefonumuzla az vakit geçirmeliyiz. Bilgisayarı araştırma yapmak, telefonu ise yakın çevremizle iletişim kurmak için kullanmalıyız. Böylece hem daha çok ders çalışmış hem de daha çok kitap okumuş oluruz.

    3- Spor ve egzersiz yapmalıyız:

    Spor ve egzersiz yapmak bedenimizi zararlı alışkanlıklardan korur. Bu nedenle haftada en az 3 gün spor yapmaya gayret göstermeliyiz.

    4- Dürüst olmalıyız:

    Yalan söylemek, sadece bir davranış şekli değil aynı zamanda bir alışkanlıktır. İnsanlar kolayına öyle geldiği ya da çıkarı bunu gerektirdiği için yalan söyler. Zaman içerisinde söyleye söyleye insanda bir ''yalan söyleme alışkanlığı'' baş gösterir. Artık sadece şartlar öyle gerektirdiği için değil, durup dururken bile yalan söyleyecek kadar dürüstlükten uzaklaşır. Yalan söylemek, aynı zamanda riyakarlık, yani ikiyüzlülük demektir. Dinimizce büyük günah olan riya, insanlara sadece zarar getirir. Ama en büyük zararı yalan söyleyen kişiler görür. ''Yalancının mumu yatsıya kadar yanar'' ata sözünde belirtildiği üzere dürüst olmayan kişilerin yalanı er geç ortaya çıkar.

    Sonucu ne olursa olsun her zaman dürüstlük yana olmalıyız. Yalanı alışkanlık haline getiren kişilerle de arkadaş olmamalıyız.

    5- İnterneti verimli kullanmalıyız:

    Teknolojiyi yanlış kullanmak insana faydadan çok zarar verir. İnterneti ders çalışmak, müzik dinlemek ve arkadaşlarımızla sohbet etmek için kullanmalıyız. Sanal ortamda kötü niyetli birçok insan olduğu için, tanımadığımız insanlarla iletişim kurmamalıyız.

    İlgili arama sonuçları:
    1. zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için neler yapılabilir
    2. zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapılmalıdır
    3. zararlı alışkanlıklardan korunmak için ne yapabiliriz
    4. zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapmalıyız
    5. zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için neler yapılmalıdır
    6. zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için neler yapılır


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.