Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Ziraat bankası uzman yardımcılığı sınav soruları

ziraat bankası uzman yardımcılığı sınav soruları sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-03-19 16:47:51

    Cevap : Ziraat bankası sınav soruları ektedir başarılar.

    Diğer Cevaplara Gözat
    3 yıl önce Z üst sağdaki PDF iconuna tıkla
    3 yıl önce Z Ekler nerede
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-03-19 16:50:19

    Cevap : Ziraat Bankası İstanbul Genel Müdürlük Birimleri ile Kurumsal ve Girişimci Şubelerinde görevlendirilmek üzere 80 Uzman Yardımcısı istihdam edilecektir. 2021

    ZİRAAT BANKASI A.Ş. UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI

    Bankamızın, İstanbul ilindeki Genel Müdürlük Birimleri ile Kurumsal ve Girişimci Şubelerinde görevlendirilmek üzere 80 Uzman Yardımcısı istihdam edilmesi planlanmaktadır.

    Uzman Yardımcıları Türkiye'nin en köklü Bankacılık Okulu programına katıldıktan sonra göreve başlatılacaktır.

    Bankacılık Okulu: Bankacılık Okulu, 1989 yılından bu yana Bankamızı hedeflerine ulaştıracak yönetici adaylarını yetiştirmeyi amaçlayan bir gelişim programı olup 32 yıllık süreçte Bankamıza ve bankacılık sektörüne değerli yöneticiler kazandırmıştır. Sürekli gelişim temelinde inşa edilen program kapsamında; Ekonomi, Finans, Muhasebe, Pazarlama Satış ve Hukuk alanlarında teorik bilginin yanı sıra Bankamız uygulamaları hakkında sınıf içi eğitimler verilmekte ve iş başında eğitim imkanı sunulmaktadır. Bankacılık Okulu'nu başarı ile tamamlayan Uzman Yardımcılarımız, Bankamızın Kurumsal ve Girişimci Şubeleri ile bazı Genel Müdürlük birimlerinde görev almaktadır.

    Genel Hususlar

    Sınav süreci yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır.

    Çalışma ili İstanbul'dur.

    Adayların mezuniyetlerine göre İdari ve Mühendislik olmak üzere 2 farklı alanda yazılı sınav düzenlenecektir.

    Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından 2 merkezde (Ankara ve İstanbul) 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecektir.

    Banka, gerekli hallerde adayların sınava gireceği yerleri önceden duyurmak kaydıyla değiştirebilecektir.

    Mülakat süreci Bankamız tarafından yürütülecektir.

    Adaylarda Aranan Şartlar

    1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

    2. 01.01.1991 ve sonrası doğumlu olmak,

    3. Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren bütün bölümleri ile denkliği yetkili makamlarca onaylanmış yabancı ülkelerdeki üniversitelerden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

    4. Erkek adaylar için işe alım tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlamış veya erteletmiş olmak ya da askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak.

    Ödeme ve Başvuru Süreci

    Başvuru sırasında dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir:

    Başvurular 09-26 Mart 2021 Cuma günü saat 23.59'a kadar Anadolu Üniversitesi'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır.

    Başvuru formu aday tarafından noksansız olarak doldurulacak ve adayın son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı taranarak Başvuru Sistemi'ne eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

    Sınava başvuracak adaylar, sınav maliyeti olarak 195 TL sınav ücreti ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında ÜNİVERSİTE'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

    Başvuru Formu Doldurulurken Dikkat Edilecek Hususlar:

    Her adayın mezun olduğu/olacağı lisans bölümüne uygun olan sınav alanını (İdari ve Mühendislik alanları) seçmesi gerekmektedir.

    Tüm Mühendislik Fakültesi ve/veya bölümlerinden mezun adaylar, bölüm ayrımı olmaksızın mühendislik alanından sınava girebilecektir.

    Sınav başvurusu sırasında HES (Hayat Eve Sığar) kodunun girilmesi gerekmektedir.

    Formda beyan edilen özgeçmiş bilgilerinin sınav başvuru koşullarına uymaması halinde başvuru kabul edilmeyecektir.

    İşe alım sürecinin herhangi bir aşamasında aranan nitelikleri taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

    Yanlış bilgi veren veya bazı bilgileri gizlediği tespit edilen aday, bundan doğacak sorumlulukları kabul etmiş sayılır ve gerçek dışı beyanla işe alımdan dolayı Banka'nın uğrayabileceği her türlü zarardan sorumlu olur.

    Sınav Süreci

    Sınav Daveti

    Adaylar tercih ettikleri sınav merkezinde sınava gireceklerdir.

    Başvurusu kabul edilen adaylar sınav yeri ve saatini bildiren "Sınav Giriş Belgesi"ni 19 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren Anadolu Üniversitesi'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesinden T.C. kimlik numaralarını girerek alabileceklerdir.

    Yazılı Sınav

    Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak olup çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır.

    Sınav giriş belgesi veya fotoğraflı kimlik belgesi yanında olmayan adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.

    T.C. Sağlık Bakanlığının yayımladığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi hükümleri doğrultusunda Covid-19 (+) olan, Covid-19 temaslısı olan veya sınav binasına giriş esnasında vücut sıcaklığı 38 derece ve üzeri olan riskli ADAY'lar için tutanak düzenlenecek ve sınav binasına alınmayacaktır.

    Adayların sınav merkezine, kağıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, elektronik sözlük, akıllı saat vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; her türlü kesici ve delici alet, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler; içecek (su hariç) ve yiyecek vb. gıda maddeleri ile girmeleri kesinlikle yasaktır.

    Sınava 15 dakikadan fazla geç kalan adaylar sınava alınmayacaktır.

    Yazılı sınav 3 bölümden oluşmaktadır. Sınav tek bir oturum halinde gerçekleştirilecek olup toplam soru sayısı 140 adet ve toplam sınav süresi 160 dakikadır.

    Sınav soru dağılımı aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

    Sınavın 3. Bölüm'ü; İdari alan ve Mühendislik alanı olmak üzere iki alan için ayrı ayrı gerçekleştirilecektir.

    Sınavın 1. ve 2. Bölüm'ü (Genel Kültür-Genel Yetenek, Yabancı Dil) her 2 alan için de ortak olarak yapılacaktır.

    Sınavın 3. Bölüm'ü (Alan Bilgisi) İdari veya Mühendislik Alanı'na göre farklılık arz edecek olup her bir alan için sınav konuları aşağıda belirtilmiştir.

    İdari Alan için 3. Bölüm Sınav Konuları:

    Ekonomi (Mikroekonomi, Makroekonomi, Uluslararası Ekonomi, Para/Banka/Kredi, Maliye Politikası, İşletme Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi, Güncel Ekonomi)

    Hukuk (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İş Hukuku, Bankacılık Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu)

    Mühendislik Alanı için 3. Bölüm Sınav Konuları:

    Genel Alan Bilgisi (Matematik I-II, Fizik I-II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, Mühendislik Etiği, Ticari Aritmetik)

    Genel Ekonomi (Türkiye Ekonomisi, Güncel Ekonomi, Makroekonomi, İşletme Ekonomisi, Uluslararası Ekonomi, Para/Banka/Kredi)

    Endüstri/İşletme Grubu (Üretim Planlama ve Kontrol, Yöneylem Araştırması, Mühendislik Mekaniği, Kalite Kontrol, İnsan Kaynakları, Üretim-Benzetim, İstatistik, Ergonomi)

    Yazılı sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz, Anadolu Üniversitesi sınav hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen form doldurularak, 28 Nisan 2021 tarihi mesai bitimine kadar ve sayfada yer alan süreç takip edilerek yapılabilecektir.

    Yazılı Sınavda Başarı Tespiti

    Yazılı sınavda, sınav bölümlerinin her biri baraj niteliğinde olup başarı tespitinde bulunulması için her bir bölümden sorulan soruların en az %50'sinin doğru olarak cevaplandırılması gerekmektedir.

    Her bir bölüm için soruları en az %50 oranında doğru cevaplandıran adaylar arasından puanı en yüksek adaydan başlanmak üzere her bir alan bazında alınması planlanan sayının 4 (dört) katı aday (son adayla aynı puanı alan adaylar dahil) mülakata çağırılacaktır.

    Sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet adresi üzerinden ilan edilecektir.

    Mülakata çağırılmak üzere kontenjana giren adaylar Bankamızın www.ziraatbank.com.tr internet sitesinde ilan edilerek mülakata davet edilecektir.

    Mülakat ve Nihai Değerlendirme

    Mülakata hak kazanan adaylara mülakat tarihleri, yerleri ve adayların yanlarında getirmesi gereken belgeler www.ziraatbank.com.tr internet sitesinde duyurulacaktır.

    Mülakatta 60'ın altında puan alanlar başarısız sayıldıklarından başarı sıralamasına dahil edilmeyecek ve bu adaylar için nihai başarı notu hesaplaması yapılmayacaktır.

    Mülakatta 60 ve üstünde puan alan adayın yazılı sınav puanı ile mülakat notunun aritmetik ortalaması alınarak oluşturulacak not adayın nihai başarı notu olacaktır.

    Adaylar, her bir sınav alanı için nihai başarı notu en yüksek olandan aşağı doğru sıralanacak ve ihtiyaç duyulan kontenjan kadar aday istihdam edilmek üzere ilan edilecektir.

    Adayların sözlü sınav sırasında gösterdikleri performansa göre alınması planlanan sayının altında veya üzerinde aday istihdam edilebilecektir.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.