Nedir.Org
Nedir.Org Giriş
Soru Tarat
Kitaptan sorunun resmini çek hemen cevaplansın.

Aşağıdakilerden hangisi stratejik öğrenme yaklaşımını tercih eden öğrenci eğilimidir?

Doğru Cevap: "E" Yüksek not almayı güvence altına alacaklarına inandıkları her türlü süre¬ci işe koşabilirler.
Soru Açıklaması
Derinlemesine öğrenme yaklaşımını tercih eden öğrenciler anlama amacını öncelikli hale getirirler ve bilginin otorite tarafından sunulmasını beklemek yerine kendi muhake-meleri ile edinmeye çalışırlar. Bu yaklaşıma sahip öğrenciler; Etkin bir şekilde konuyu ya da materyali anlamaya çalışırlar, İçerikle güçlü bir etkileşime geçerler, Öğrenmede kanıt, sorgulama ve değerlendirmelerden yararlanır, Geniş bir bakış açısına sahiptirler ve başkalarının düşünceleri ile ilgilidirler, İlgileri tarafından motive olurlar, Yeni bilgileri önceki bilgileri ile ilişkilendirirler, Günlük deneyimleri ile kavramları ilişkilendirirler, Ders gerekliliklerinin ötesinde okuma ve araştırma yapmaya eğilimlidirler. Stratejik öğrenme yaklaşımını kullanan öğrenciler, yapılan işin doğasından ziyade, ortam tarafından çok daha fazla etkilenmektedirler. Herhangi bir öğrenme durumunda bu tür öğrencileri yüzeysel ya da derinlemesine yaklaşımları kullanan öğrencilerden ayırmak zor olabilmektedir. Çünkü bu öğrenciler yüksek not almayı güvence altına alacaklarına inandıkları her türlü süreci işe koşabilirler. Bu amaçla çok sayıda başka stratejileri de göz önünde bulundururlar (Ekinci, 2009). Dolayısıyla stratejik öğrenme yaklaşımını benimseyen öğrenciler amaç¬ları doğrultusunda yüzeysel ya da derinlemesine öğrenme yaklaşımlarının stratejilerini birlikte veya ayrı ayrı işe koşabilirler.
Soru Tarat
Kitaptan sorunun resmini tara hemen cevaplansın.

Test Sorusu Ara?

1.865.756 den fazla soru içinde arama yap.

Rastgele Sorular

  1. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi kesinlikle doğrudur?
  2. Işık ve ışık kaynakları ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?
  3. Modern aydınlatma araçlarından önce insanlar odunun ucuna çam ağacı reçineleri sürerek .................yapmışlardır.
  4. Bilinçli tüketici alışverişte öncelikle ...................... göz önünde bulundurur.
  5. Aşağıda verilenlerden hangisi geri dönüşüm için uygun değildir?
  6. Aşağıdakilerden hangisi tasarruflu kullanılmadığında tükenebilen kaynaklardan biri değildir?
  7. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ( D ), yanlış olanların başına ( Y ) yazınız.(.....) İhtiyaçlarımızı isteklerimizden daha önce karşılamalıyız.(.....) Mucitler hayal kurmaz ve merak etmezler. (.....) Toplumsal barış için inanç ve kültürlere saygı göstermeliyiz. (.....) Sosyal etkinliklere katılmak becerilerimizi geliştirir, okul başarımızı arttırır. (.....) Ağaçlar, dağlar, peribacaları ve göller beşerî unsurlardandır.
  8. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ( D ), yanlış olanların başına ( Y ) yazınız.(......) En uzun kara sınırımız Suriye iledir.(......) Bir ailenin gelir ve giderlerinin tümünü gösteren listeye aile bütçesi denir.(......) Fabrikalar, bir ürünün tüketim aşamasında faaliyet gösterir.(......) Yatağımızı toplamak, okuldaki sorumluluklarımızdan biridir.(......) Ürün alırken, reklamlarda çok çıkıyor olmasına dikkat etmeliyiz.
  9. Aşağıdakilerden hangisi okulla ilgili sorumluluklarımızdan birisi değildir?
  10. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin sınır komşusu değildir?
  11. Fiziki haritalarda yurdumuzun platoları, gölleri, dağları, ovaları, ırmakları renklerle belirtilir.Fiziki haritalarda kahverengi renk ile aşağıdakilerden hangisi gösterilir?
  12. Aşağıdaki doğal afetlerden hangisinde can ve mal kaybı diğerlerine oranla daha fazladır?
  13. Aşağıdakilerden hangisi Türk Devletlerinden birisi değildir?
  14. Türkiye ile kendilerini İki devlet bir millet olarak ifade eden kardeş ülke aşağıdakilerden hangisidir?
  15. En kısa zamanda Erzurum dan İzmire gitmek isteyen biri hangi ulaşım aracını kullanır?

Başarılı

İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.