Nedir.Org
  • 1
Soruya Dön

Dosya : 39_kutuphaneler-haftasi-sunumu.pptx Sunusu

İlgili Soru : Kütüphane sunum

Aşağıdan bu sunuya ön izleme yapabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Önizleme:

Sunum İçeriği

1. Sayfa
KÜTÜPHANELER HAFTASI(Mart ayının son haftası)

2. Sayfa
Kütüphane Nedir?Kitap, dergi ve CD-DVD'lerden oluşan odalara veya binalara "kütüphane" adı verilir.

3. Sayfa
Kütüphane Nedir?Kütüphaneler halka açık ve herkesin yararlanabildiği yerler olabildiği gibi, evlerde oluşturulmuş kişiye özel yerler de olabilir.

4. Sayfa
KütüphanelerBir kütüphanede sadece kitap ve dergiler yer alabileceği gibi, bunlarla birlikte teknoloji ürünü olan ve içinde bilgilerin yer aldığı CD ve DVD'ler de yer alabilir.

5. Sayfa
KütüphanelerInternet'in yaygınlaşması ile birlikte, bilginin daha geniş kitlelere ve hızlı bir şekilde yaygınlaşabilmesi için, kitaplar bilgisayar ortamına aktarılmış ve elektronik kütüphaneler (veri tabanları) oluşturulmuştur.

6. Sayfa
KütüphanelerGünümüzde, özellikle üniversite kütüphanelerinde yaygın olarak elektronik veri tabanları da kullanılmaktadır.

7. Sayfa
Kütüphanenin tarihiKütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur.

8. Sayfa
Kütüphanenin tarihiOsmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye büyük önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır.

9. Sayfa
Kütüphanelerimiz Yurdumuzun belli başlı büyük kütüphaneleri şunlardır: İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri. Ankara'da Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi'dir.

10. Sayfa
Milli Kütüphane Millî Kütüphane, 15 Nisan 1946 tarihinde kurulmuştur. Açılış tarihinde içinde iki kitap bulunan bu kütüphanemizde bugün 620 bin kitap vardır.

11. Sayfa
Kütüphanelerimizde kitap sayısıÜlkemiz kütüphanelerindeki kitap sayısı yaklaşık 6 milyon kadardır.

12. Sayfa
KütüphaneciKütüphanelerde, kitapların korunması, kitapların sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi hizmetleri için uzman memurlar bulunur. Bu memurlara "kütüphaneci" denir.

13. Sayfa
Kütüphane Uyulması Gereken Genel KurallarKütüphaneye ayakkabılar temizlenerek girilmelidir.Palto, manto, pardösü, şapka vb. eşyalar varsa vestiyere bırakılmalıdır.Kimlik, istenmeden ilgili memura verilmelidir.Kütüphanede aramanın nasıl yapılacağı bilinmiyorsa, görevli memura sorulmalıdır.İstenen kitap veya kitaplar için gerekli fişler doldurulmalıdır.

14. Sayfa
Kütüphane Uyulması Gereken Genel KurallarOkuma salonunda konuşulmamalı, mümkün olduğunca sessiz yürünmeli ve kimse rahatsız edilmemelidir.Kitap sayfaları sessiz çevrilmelidir.Kütüphanede herhangi bir yiyecek-içecek kullanılmamalı, sakız çiğnenmemelidir.Kitaplara yazılar yazılmamalı, itinalı kullanarak kitaplara zarar verilmemelidir.

15. Sayfa
Güzel SözlerKitap en iyi dosttur.Gerçek bilgi kaynaklarımız kütüphanelerimizdir.Bilgin unutmuş, kitap unutmamış.Parayı kasa, bilgileri kütüphane saklar.

16. Sayfa
Güzel SözlerHer kütüphane bir cezaevi kapatır.Kütüphaneler kültür evleridir.Bir okul için her şeyi yaptığınızı düşünebilirsiniz. Eğer okulunuzun bir kütüphanesi yoksa hiçbir şey yapmış sayılmazsınız.

17. Sayfa
SON…
















Arama
Menü
Kapat
Hareket Dökümü