Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Kütüphane sunum

kütühane sunum

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-09-30 11:47:50

    Cevap : Kütüphane, belli bir sisteme göre düzenlenen kitap ve benzeri materyallerin toplandığı, saklandığı, okuyucu ve araştırmacıların istifadesine sunulduğu yer. Farsçada ev manasına gelen hane ile Arapçada kitaplar manasına gelen kütüb kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen kitaplar evi isim tamlamasındaki tamlama isinin düşmesi ve kelimelerin yer değiştirerek birleşmesinden meydana gelmiş, Kütüphane şeklinde söylenen birleşik bir isimdir. Günümüzde yeni bilimsel materyallerin çeşitlenip çoğalması neticesinde ortaya çıkan, süreli yayın, grafik, sesli ve görüntülü yayınların meydana getirdiği koleksiyonlardan meydana gelen kütüphaneler de bulunmaktadır.

     Bir fikir gayretinin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, toplamak, organize etmek, onları insanların faydalanmasına hazır hale getirmek için kurulmuş olan kütüphaneler, yapılmış ve yapılacak olan bilimsel araştırmaları, zamanımızda ve gelecekteki araştırıcıların yararına en ucuz en çabuk ve kolay şekilde sunulmasını sağlar. Kütüphaneler eğitim ve öğretime de yardımcı olurlar.
      
    İlkokuldan üniversite bitinceye kadar çeşitli okullarda okuyan öğrenciler,öğretmenler,bilimsel ve teknik gelişmeleri takip eden kimseler de kütüphanelerden faydalanmaktadır.

    Kütüphanelerin Tarihi Gelişimi
     Asur, Babil ve Hitit medeniyetlerinden günümüze ulaşan ve yazı yazmak için kullanılan kil tabletler çok eski devirlerdeki kitap ve kütüphanecilikle ilgili bilgi vermektedir. Kütüphaneyle ilgili olarak yapılan araştırmalar ve kazılarda elde edilen bilgiler M.Ö. 2400 yıllarına kadar uzanmaktadır. Asur Devleti Hükümdarı Asurbanipal tarafından M.Ö. 625 yılında kurulan Ninova Kütüphanesi bilinen en eski kütüphanedir. Yapılan kazılar neticesinde elde edilen ve bu kütüphanede bulunan çivi yazısıyla yazılmış kil tabletlerden 20.000 kadarı bugün İngilteredeki British Museum koleksiyonları arasında yer almaktadır. Son zamanlarda Irak a yapılan kazılar, Nippur civarında Milattan 3000 sene öncesine ait olduğu tahmin edilen zengin bir kütüphanenin enkazını ortaya çıkarmıştır. Mısır Hükümdarı S.Ptolemeus tarafından M.Ö. 3. yüzyılın ilk yarısında kurulmuş olan İskenderiye Kütüphanesi devrinin en büyük kütüphanesidir. Bu kütüphanede 700.000e yakın papirüs tomarıyla porşömen bulunuyordu.
     
    Sezarın M.Ö. 47de İskenderiyeyi işgali sırasında büyük ölçüde zarar gören kütüphane M.S. 391 senesinde Mısır piskoposunun emriyle tamamen ortadan kaldırılmıştır. M.Ö. 165 e kurulmuş olan Pergamon (Bergama) Kütüphanesi, Romadaki Bibliotheca Ulphia ve M.S. 355 e Büyük Konstantin (Constantinus I.)in İstanbulda kurduğu imparatorluk kütüphaneleri ilk çağların önemli kütüphaneleri arasında yer almaktadır. Orta Çağda manastırlarda kitap sayısı 1000i geçmeyen küçük kütüphaneler kuruldu.

    Daha önce Çinliler tarafından keşfedilen matbaa, Türkler ve Müslüman Araplar tarafından geliştirilerek kullanıldı.
    Abbasiler döneminde Bağdat a "Beytül-Hikme" adında Dünyanın en büyük kütüphanesi kuruldu. İçerisinde 1.000.000 dan fazla kitap mevcuttur
     
    Kütüphanelerde, kitapların korunması, kitapların sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi için uzman memurlar bulunur. Bu memurlara kütüphaneci denir. Kütüphanecilik özel bir eğitimi ve öğretimi gerektiren bir meslektir. Bu amaçla üniversitelerimizde kütüphanecilik bölümleri açıl­mıştır. Bu bölümlerde öğrenimlerini tamamlayanlar kütüphanelerde görev yaparlar.

    Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder. Kitaplar sevgili dostlarımızdır. Kitaplıklar, kütüphaneler kitapların bir arada bulunduğu yerlerdir.

    Bulunduğumuz yerdeki kütüphanelerden yararlanalım. Kütüphanelerin zenginleşmesi için kitap armağan edelim. Kitapların korunduğu, yerleştirildiği kitaplığı, kütüphaneyi temiz tutalım. Okuma salonlarında kimseyi rahatsız etmeyelim.

    Diğer Cevaplara Gözat

    Sunum İçeriği

    1. Sayfa
    KÜTÜPHANELER HAFTASI(Mart ayının son haftası)

    2. Sayfa
    Kütüphane Nedir?Kitap, dergi ve CD-DVD'lerden oluşan odalara veya binalara "kütüphane" adı verilir.

    3. Sayfa
    Kütüphane Nedir?Kütüphaneler halka açık ve herkesin yararlanabildiği yerler olabildiği gibi, evlerde oluşturulmuş kişiye özel yerler de olabilir.

    4. Sayfa
    KütüphanelerBir kütüphanede sadece kitap ve dergiler yer alabileceği gibi, bunlarla birlikte teknoloji ürünü olan ve içinde bilgilerin yer aldığı CD ve DVD'ler de yer alabilir.

    5. Sayfa
    KütüphanelerInternet'in yaygınlaşması ile birlikte, bilginin daha geniş kitlelere ve hızlı bir şekilde yaygınlaşabilmesi için, kitaplar bilgisayar ortamına aktarılmış ve elektronik kütüphaneler (veri tabanları) oluşturulmuştur.

    6. Sayfa
    KütüphanelerGünümüzde, özellikle üniversite kütüphanelerinde yaygın olarak elektronik veri tabanları da kullanılmaktadır.

    7. Sayfa
    Kütüphanenin tarihiKütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur.

    8. Sayfa
    Kütüphanenin tarihiOsmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye büyük önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır.

    9. Sayfa
    Kütüphanelerimiz Yurdumuzun belli başlı büyük kütüphaneleri şunlardır: İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri. Ankara'da Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi'dir.

    10. Sayfa
    Milli Kütüphane Millî Kütüphane, 15 Nisan 1946 tarihinde kurulmuştur. Açılış tarihinde içinde iki kitap bulunan bu kütüphanemizde bugün 620 bin kitap vardır.

    11. Sayfa
    Kütüphanelerimizde kitap sayısıÜlkemiz kütüphanelerindeki kitap sayısı yaklaşık 6 milyon kadardır.

    12. Sayfa
    KütüphaneciKütüphanelerde, kitapların korunması, kitapların sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi hizmetleri için uzman memurlar bulunur. Bu memurlara "kütüphaneci" denir.

    13. Sayfa
    Kütüphane Uyulması Gereken Genel KurallarKütüphaneye ayakkabılar temizlenerek girilmelidir.Palto, manto, pardösü, şapka vb. eşyalar varsa vestiyere bırakılmalıdır.Kimlik, istenmeden ilgili memura verilmelidir.Kütüphanede aramanın nasıl yapılacağı bilinmiyorsa, görevli memura sorulmalıdır.İstenen kitap veya kitaplar için gerekli fişler doldurulmalıdır.

    14. Sayfa
    Kütüphane Uyulması Gereken Genel KurallarOkuma salonunda konuşulmamalı, mümkün olduğunca sessiz yürünmeli ve kimse rahatsız edilmemelidir.Kitap sayfaları sessiz çevrilmelidir.Kütüphanede herhangi bir yiyecek-içecek kullanılmamalı, sakız çiğnenmemelidir.Kitaplara yazılar yazılmamalı, itinalı kullanarak kitaplara zarar verilmemelidir.

    15. Sayfa
    Güzel SözlerKitap en iyi dosttur.Gerçek bilgi kaynaklarımız kütüphanelerimizdir.Bilgin unutmuş, kitap unutmamış.Parayı kasa, bilgileri kütüphane saklar.

    16. Sayfa
    Güzel SözlerHer kütüphane bir cezaevi kapatır.Kütüphaneler kültür evleridir.Bir okul için her şeyi yaptığınızı düşünebilirsiniz. Eğer okulunuzun bir kütüphanesi yoksa hiçbir şey yapmış sayılmazsınız.

    17. Sayfa
    SON…

    Cevap Yaz Arama Yap

    İYİMELEK

    • 2015-09-30 11:41:17

    Cevap : lütfen hmn

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.