Nedir.Org
  • 1
Soruya Dön

Dosya : 6_1730ad20ee6f89aa045c0a9fb37a9e5fa4f8a4cb14022.pptx Sunusu

İlgili Soru : Derebeylik (Feodalite) Nedir

Aşağıdan bu sunuya ön izleme yapabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Önizleme:

Sunum İçeriği

1. Sayfa
Feodalizm (derebeylik): Ortaçağ Avrupa'sında toprağı ve üzerinde yaşayan köylüleri bir kişinin malı sayan rejim, derebeylik.

2. Sayfa
Feodalite :

3. Sayfa
15.yüzyıldan itibaren Avrupa’nın feodal yapısı değişime uğradı.Yeni kıtalara göçler başladı, savaşlar sonucu nüfus azaldı, haçlı seferleriyle güçlerini artırmak isteyen senyörler hayatını ve servetini kaybetti, İstanbul’un fethiyle gücü ve önemi anlaşılan toplar feodalitenin zayıflamasına neden oldu.

4. Sayfa
Fransa kralı xı. Louis soyluların zayıflamalarından yararlanarak bu sisteme son verdi.İngiltere’de feodalitenin zayıflamasına ise Çifte Gül Savaşı neden oldu.

5. Sayfa


6. Sayfa
Bu değişim Katolik Kilisesi’nin çıkarlarına uymuyordu çünkü feodaliteden yararlanan en önemli kurum kiliseydi. Orta çağda papalık siyasi güç demekti. Krallar papanın elinden taç giyerdi. Feodal sistemin zayıflaması kralların üstünlük sağlaması anlamına geliyordu.

7. Sayfa
Böylece Avrupa da yeni değerler ve kavramlar ortaya çıktı ve krallar güçlerini artırma amaçlı keşifleri ve bilimsel faaliyetleri desteklediler. teknolojik faaliyetleri en çok haçlı seferleri geliştirdi çünkü seferler sonrasında kendilerinde olmayan barut matbaa kağıt pusula gibi buluşlar Avrupa’ya taşındı ve Avrupa’da daha da geliştirildi.
















Arama
Menü
Kapat
Hareket Dökümü