Nedir.Org*
Soru Sor

Türk Halk Oyunları Türleri Sunumları

  • 7
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Türk Halk Oyunları Türleri

    Dosya Adı: Halk Oyunları Slayt PPTX

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    HALK OYUNLARI

    2. Sayfa
    Kaşık Oyunları Konya, Mersin ve Antalya illerimizin bulunduğu Güney Anadolu ve Akdeniz kıyıları yörelerimizde oynanan oyunlara verilen genel bir addır.

    3. Sayfa


    4. Sayfa


    5. Sayfa
    Bu oyunlarda oyuncular ellerinde ritim aracı olarak tahta kaşıklar bulundururlar. Onun için bu yöremize oyunlar bakımından Kaşık Oyunları Bölgesi denmektedir.

    6. Sayfa


    7. Sayfa
    Karşılama OyunuBu isim altındakı oyunlar daha çok Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Bursa, Bilecik ve Bolu illerimizin bulunduğu Marmara bölgesinde oynanmaktadır.

    8. Sayfa
    Karşılama iki kişinin karşılıklı durarak oynadıkları bir oyun biçimidir. Çiftlerin karşılıklı olarak toplanmalarıyla bir grup halinde de oynanmaktadır

    9. Sayfa
    Oyuncular birbirlerine tutunmazlar. Bazı karşılamalarda bütün oyuncuların ellerinde birer mendil bulunur.

    10. Sayfa


    11. Sayfa
    HoraKırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizin bulunduğu Trakya'da oynanan bir oyun türüdür. Bu oyun Bar ve Halaylar gibi el ele ya da kol kola tutuşularak disiplinli bir biçimde ve dizi halinde oynanmaktadır.

    12. Sayfa


    13. Sayfa
    Karşılamalar, nitelik ve nicelik bakımından sözünü ettiğimiz Trakya'daki illerimizde kümelenmiş olmakla beraber, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Bursa ,Bilecik ve Bolu illerimizin bulunduğu Marmara bölgesine de yayılmıştır.

    14. Sayfa


    15. Sayfa
    Zeybekİzmir, Aydın, Denizli, Muğla ve Balıkesir illerimizin yer aldığı Ege bölgemizde oynanan oyunlarımızın çoğunluğunu zeybek oyunları oluşturduğu için bu yöremize oyunlar bakımından Zeybek Oyunları Bölgesi deniyor.

    16. Sayfa


    17. Sayfa
    Zeybek oyunları tek kişi tarafından oynandığı gibi teklerden oluşan bir daire halinde de oynanmaktadır. Zeybek oyunları, toplu olarak oynandığı zaman oyuncuların birbirlerine tutunmadan oynadıkları salma oyunlardır.

    18. Sayfa
    Bar OyunuKuzeydoğu Anadolu'da, Kars, Erzurum, Erzincan illerinin bulunduğu bölgelerde toplu olarak ve genellikle düz dizi ya da yarım ay biçiminde, oyuncuların birbirlerine tutunarak oynadıkları disiplinli grup oyunlarına bar denir.

    19. Sayfa


    20. Sayfa
    HalayOrta Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'da Çorum, Sivas, Malatya illerinin bulunduğu bölgede, toplu, düz dizi biçiminde ve oyuncuların birbirine tutunarak oynadığı oyun türüdür.

    21. Sayfa


    22. Sayfa
    HoronKaradeniz kıyılarının doğusunda, Ordu, Rize, Trabzon, illerinin bulunduğu bölgede oyuncuların dizi biçiminde birbirine tutunarak oynadığı oyunlardır.

    23. Sayfa


    24. Sayfa


    25. Sayfa


    İndir / Download : 62_halk-oyunları.pptx


    Yorumlar

    Sil