Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanuna göre, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan haklar, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 1 yorum yazıldı.
    1 yıl önce Z Şıkları yazarsanız hemen cevaplayalım..

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-12-16 14:55:20

    Cevap :

    5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan haklar şunlardır:

    1. Tedavi giderlerinin karşılanması: İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ortaya çıkan sağlık sorunlarının tedavi giderleri, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından karşılanır.
    2. Gelir kaybı yardımı: İşyerinde meydana gelen bir iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle işyerinde çalışamayan veya çalışma kapasitesini kaybeden kişilere, belirli bir süre için gelir kaybı yardımı yapılır.
    3. Ölüm tazminatı: İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle ölen kişinin aile bireylerine ölüm tazminatı verilir.
    4. Malullük yardımı: İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle çalışma kapasitesini kaybeden ve malullük derecesi belirlenen kişilere, malullük yardımı yapılır.

    Bu nedenlerden dolayı, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan haklar, tedavi giderlerinin karşılanması, gelir kaybı yardımı, ölüm tazminatı ve malullük yardımı olarak verilmiştir.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz







    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.