Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’ndaki iş kazası tanımına göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) İşveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle veya görevi nedeniyle iş yeri dışında iken meydana gelen kaza iş kazasıdır.
b) Sigortalının, görevli olarak iş yeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda meydana gelen kaza iş kazasıdır.
c) Sigortalının iş yerinde bulunduğu sırada meydana gelen kaza iş kazasıdır.

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-12-03 05:22:50

    Cevap :

    5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Göre İş Kazası:

    Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu m.13/1 hükmüne göre: “iş kazası, sigortalının işyerinde bulunduğu sırada, işveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle veya görevi nedeniyle, sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş veya çalışma konusu nedeniyle işyeri dışında, bir işverene bağlı olarak çalışan sigortalının, görevli olarak işyeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda, emziren kadın sigortalının, çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda, sigortalıların, işverence
    sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında, meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen özüre uğratan olaydır.”


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.