Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Anasınıfına gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranılmalı

anasınıfına gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranılmalı sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2021-09-03 11:13:13

    Cevap :


    Anasınıfına Gitmek İstemeyen Çocuğa Nasıl Davranılmalı?
    1. Öncelikle çocuk okula neden gitmek istiyor bunun gerekçesini tespit etmek ve ona göre bir çözüm üretmek önemlidir. Sorun ayrılık kaygısından kaynaklanıyor ise mutlaka bir uzmandan destek alınmalıdır.Okul korkusu anaokuluna ilk başlayan ya da okul değiştiren çocuklarda görülebildiği gibi yeni kardeş doğumu, ani bir travma gibi nedenlerle okula problemsiz olarak başlamış ve devam etmekte olan çocuklarda da görülebilmektedir.
    2. Aile ve öğretmen iletişim içerisinde olmalı çocuğun okula gitme isteğine yönelik her bir davranışı ödüllendirilmelidir.
    3. Ailelerin çocuğun okula gitmeyip evde kaldığında evdeki ortamı cazip kılmaması gerekmektedir. Örneğin evde kaldığı bir günü evde annesi ile televizyon seyrederek geçirmek veya hep beraber bir tatil günüymüşçesine eğlenceli oyun ve etkinlikler gerçekleştirmek çocuk içinbu davranışının ödüllendirilmesi anlamına gelir. Çocuğun bu davranışını tekrar edilmesine zemin hazırlar.
    4. Aileler çocuğuyla sık sık konuşarak okula gitmek ile ilgili hem olumlu hem de olumsuz duygu ve düşüncelerini dile getirmesine yardımcı olmalıdır. Anne babalar bazen olumsuz duygu ve düşüncelerin konuşulduğu zaman daha da artacağını düşünerek konuşmaktan kaçınmaya çalışırlar. Fakat çocukların davranışlarında meydana gelen değişikliklerin her biri yardım çağrısıdır ve bu çağrılar duyulmalıdır. Duyulmaması sorunun daha da artmasına yol açacağı gibi, ayrıca çocuğun duygusal gelişimini de olumsuz yönde etkiler.
    5. Konuşmanın yanı sıra oyun, dans, resim, müzik gibi etkinlikler de çocukların duygularını dışa vurmasına yardımcı olmaktadır.
    6. Çocuğun okul ile ilgili duygu ve düşünceleri karşısında yargılayıcı, küçümseyici, alaycı, suçlayıcı olunmamalıdır.
    7. Çocuğu okula göndermekten hemen vazgeçmemek gerekir. Örneğin; aileler “Evet korkuyorsun, bizden ayrıldığın için üzülüyorsun ve bu yüzden okula gitmek istemiyorsun. Ben de seni özlüyorum, fakat tıpkı senin yaşındayken benim ve şimdi senin yaşında olan diğer arkadaşların gibi sen de okula gitmek zorundasın. Hem ben senin okulda neler yaptığını çok merak ediyorum. Böylece akşam konuşacağımız birçok şey oluyor.” diyebilirler. Ailelerin akşam eve geldiğinde okul ile ilgili konuşmak istemeyen çocuklar ile de hemen başka keyifli konular hakkında sohbete başlaması gerekir.
    8. Bu konuda anne-babanın yanı sıra çocuğa yakın olan tüm yetişkinlerin tutarlı davranması önem taşır. Çocuğun okula ilişkin en küçük bir olumsuz tepkisinde hemen geri adım atarak sadece bir günlüğüne bile olsa okula göndermemek, daha sonraki günlerde çocuğun olumsuz davranışlarını iyice pekiştirecektir.
     
    Aile içinde yaşanan sorunlara çözüm aranmalıdır.
     
    Okul veya öğretmeniniz hakkında olumsuz düşünceleriniz olsa dahi bunlar çocukların duyabileceği yer ve zamanlarda dile getirilmemelidir. Çocuğun güveninin sarsıldığı ve gözünde otoritesinin zayıfladığı öğretmen ve okulun hangi okul ve hangi öğretmen olduğu çocuğun zihninde fark teşkil etmez. Ortadan kalkmasına neden olunan güven ve saygı duyguları çocuğun zihninde tüm okullar ve öğretmenlere yöneliktir. Yetişkinler sorunları kendi aralarında çözmeli, çocuklara durum uygun bir neden gösterilerek sunulmalıdır.
     
    Okula gitmediğinde çocuğunuzu cezalandırmak yerine gittiği günlerde övmeyi unutmayın…



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.