Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Annede süt olması için ne yapmalıyım?

Annede süt olması için ne yapmalıyım? sorusunun cevabı bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    foodengineer

    • 2022-10-26 04:26:36

    Cevap : Annede süt olması için ne yapmalıyım? sorusunun cevabı;

    1. Gün içinde bol su için. Sıvı alımı, hem doğum sonrası süreci kolaylaştıracak hem de sütün miktarına etki edecektir.
    2. Taze sıkılmış meyve suları, ev yapımı şerbetler, çorbalar, ayran gibi gaz yapmayan içecekleri bolca tüketin.
    3. Bitki çayı tüketiminde hekiminize danışın. Bazı bitkilerin özleri ve çayları bebek için ya da sizin için olumsuz etkilere neden olabilir.
    4. Et, balık gibi proteince zengin besinleri tercih edin.
    5. Kahve, çay, sigara gibi ürünlerden en azından bir süre için uzak durmaya çalışın.
    6. Bebek uyurken siz de uyumaya, dinlenmeye çalışın. Annelik iznini verimli kullanın.
    7. Gün içinde ılık duş alın. Ilık suyun rahatlatıcı etkisi, yine hem size iyi gelecek hem de sütün çoğalmasına olumlu etki edecektir.
    8. Fırsat bulabilirseniz kısa yürüyüşlere çıkın. Yürümek, kan dolaşımını hızlandıracak, metabolizmaya olumlu etki edecek ve stresten uzaklaşmanıza yardım edecektir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2022-11-18 17:20:47

    Cevap : Annede süt olması için ne yapmalıyım? sorusunun cevabı:

    Öncelikle bebeğiniz uyudukça fırsat buldukça mutlaka dinlenmelisiniz. Gece emzirmelerini aksatmadan en az 2 saat arayla mutlaka yapmalısınız. Bebeğiniz ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretimi yapar vücudunuz.
    Süt artıracak içecekleri kullanabilirsiniz mesela ben  MİLK TEA isminde  bir süt çayı kullandım günde 3 fincan tüketebiliyordum. MALT içeceğini de kullananlar oldu çevremde.
    Emzirme esnasında mutlaka su tüketin, kuruyemiş mutlaka tüketin.
    Ev yogurduna dereotu doğrayarak bol bol yiyebilirsiniz. 

    Ispanak, brokoli, lahana gibi yeşil yapraklı gıdalar; A, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra lif, antioksidanlar ve kalsiyum, demir gibi mineraller ve folat açısından zengindir. Her gün en az 1 porsiyon bol miktarda vitamin içeren yeşil yapraklı gıdaların tüketimi ile süt üretimi artırılabilir.Demir ve kalsiyum açısından zengin olan ıspanak, anne sütünü artırırken bebeğin güçlenmesine de yardımcı olur. Fesleğen yaprakları ise bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan antioksidanlar içerir.

    Kompleks karbonhidratlar içinde bulunan esmer pirinç, tam buğdaylı makarna ve yulaf ezmesi enerjiyi yükseltirken uzun süre tok kalınmasına yardımcı olur. Bu gıdalar önemli bir B vitamini, lif ve mineral kaynağıdır. Lif, daha uzun süre tokluk sağlarken sindirime ve kan şekeri seviyesinin sabit kalmasına yardımcı olur.Glüten içermeyen yulaf, doğum yapan kadınlar için günlük beslenmenin bir parçası haline gelebilir. Ayrıca yüksek oranda demir içerir. Böylece demir eksikliği nedeniyle sütün azalmasının önüne geçilebilir. Oksitosin hormonunun salgılanmasına da yardımcı olan yulaf, rahatlatıcı etkisi ile sütün kanallarda daha hızlı ilerlemesini sağlar.

    Önemli bir protein kaynağı olan somon gibi yağlı balıklar, B-12 ve Omega-3 yönünden zengindir. Bazı kadınlarda görülen D vitamini eksikliğini doğal içeriği ile giderebilir. Bebeğin sinir sisteminin gelişmesi için gerekli olan DHA, somon balığında bol miktarda bulunur. Yalnızca anne sütünü artırmayan bu bileşenlerin doğum sonrası depresyona da iyi geldiği düşünülmektedir.

    Arpa içinde bulunan polisakkatitler, prolaktin hormonunu ve buna bağlı olarak anne sütünü artırabilir. Arpayı doğrudan tüketmekte zorlananlar, ürünün çimlendirilmesi ile yapılan malt içecekleri kontrollü şekilde tüketebilir.

    Emziren kadınların yüksek oranda çinkoya ihtiyacı olduğu için çinko, demir ve B vitamini yönünden zengin olan kırmızı et iyi bir seçenek olur. Kaliteli bir protein kaynağı olan kırmızı et, Omega-3 yönünden de zengindir. Anne sütünü artırmasının yanı sıra enerji verme özelliğine sahiptir.

    B12 ve C vitaminleri, riboflavin, kolin, lutein ve folat yönünden zengin olan yumurta, protein ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir.

    Ceviz, fındık, badem, yer fıstığı, kaju, Antep fıstığı gibi yağlı tohumlar vitamin, mineral, protein, lif ve antioksidanlar yönünden zengindir. Badem, süt ürünü olmamasına rağmen iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Emziren kadınların günde 1.000 mg kalsiyum alması gerektiği için badem tüketilebilir.

    Zengin bir kalsiyum ve protein kaynağı olan yoğurt hem süt üretimine katkı sağlar hem de gün içinde harcanan enerjinin yenilenmesine destek olur.Yoğurt gibi süt ürünlerinin tüketiminde dikkat edilmesi gereken nokta laktoz intoleransıdır. Bebeklere laktoz intoleransı teşhisi konduysa, annelerin günlük beslenmesine bu ürünleri eklememesi faydalı olur.

    Laktasyona destek olan havuç, süt kalitesini artıran A vitamini ve östrojen hormonuna benzeyen ve bitki bazlı bir kimyasal olan fitoöstrojen içerir. Fitoöstrojen süt üretimini artırırken östrojen süt kanallarını geliştirir. Havuç, aynı zamanda emzirme döneminde daha fazla ihtiyaç haline gelen beta karoteni de karşılar.

    Kayısı ve hurma tüketimi, vücutta süt üretimini artıran prolaktin hormonunu artırabilir. Kayısı iyi bir lif, potasyum, A vitamini ve C vitamini kaynağıdır. Hurma ise lif ve kalsiyum yönünden zengindir ve doğal olarak tatlıdır.

    Anne sütü miktarı ile birlikte kalitesini de artıran baklagiller, demir yönünden zengindir. Ancak zaman zaman gaz problemlerine neden olduğu için tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Gaz sorunu yaşamayanlar haftada 3-4 kez barbunya, kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagillere öğle ya da akşam öğünlerinde yer verebilir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.