Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Aşağıdakilerden hangisi hazine ve maliye bakanlığı tarafından yayınlanan muhasebe sistemi uygulama genel tebliğinde yer alan finansal tabloların amaçlarından biri değildir

aşağıdakilerden hangisi hazine ve maliye bakanlığı tarafından yayınlanan muhasebe sistemi uygulama genel tebliğinde yer alan finansal tabloların amaçlarından biri değildir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-06-07 13:56:24

    Cevap : Aşağıdakilerden hangisi hazine ve maliye bakanlığı tarafından yayınlanan muhasebe sistemi uygulama genel tebliğinde yer alan finansal tabloların amaçlarından biri değildir sorusunun cevabı:

    Sorunuz çoktan seçmeli bi soru fakat cevap seceneklerini soruya eklememişsiniz. Biz konu ile alakalı genel bir açıklama yapacağız aradığınız cevabı açıklama kısmında bulamazsanız sorunuzu tam haliyle tekrar sitemize yazmanız yeterli olacaktır.

    Muhasebenin iki temel işlevi vardır. Bunlar “kaydetme (defter tutma)” ve “analiz-yorumdur

    İşletmede gerçekleşen finansal nitelikli işlemlerin tanımlanarak kaydedilmesi, sı­nıflandırılması ve özetlenmesi muhasebenin birinci işlevini oluştururken;

    finansal tablolarda özetlenen durumun analiz edilip yorumlanarak ilgili taraflara iletilmesi de muhasebenin ikinci işlevini ifade eder.

    Muhasebenin kayıt ve sınıflamayla topladığı bilgilerin, işletmeyle ilgili taraflar­ca çeşitli amaçlarla kullanılmasına olanak vermek için özetlenerek gösterildiği tab­lolara “finansal tablolar’’ denir.

    Finansal tablolar , işletme faaliyetlerinin sonuçlarının ölçül­mesi ve işletme ile ilgili tarafların anlayabileceği şekilde özetlenmesine ilişkin bir sistemdir. Finansal tablolar, işletmenin muhasebe sistemi içerisinde kaydedilen ve sınıflandırılan bilgilerin belirli zaman aralıklarıyla bu bilgilere ihtiyaç duyan ve bu bilgileri kullanacak olanlara iletilmesini sağlayan araçlardır

    Finansal tablolar çeşitli kullanıcı­ların ekonomik kararlar verirken faydalanmaları için işletmenin finansal durumu, finansal performansı, finansal durumundaki değişiklikler ve nakit akışları hakkın­da bilgiler sağlamayı hedefler.

    Finansal Tabloların Sınıflandırılması ve Finansal Tablo Seti

    Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğlerinde

    Temel finansal tablo olarak Bilanço ve Gelir Tablosu belirlenirken

    Ek finansal tablolar ise Fon Akış Tablosu, Nakit Akış Tablosu, İşletme Sermayesi Değişim Tablosu, Satışların Maliyeti Tablosu ve Özkaynak Değişim Tablosundan oluşmaktadır.

    TMS 1 Finansal Tabloların Sunuluşu Standardına göre tam bir finansal tablolar seti aşağıdakileri içerir

    1. Dönem sonu finansal durum tablosu (bilanço);
    2. Döneme ait kâr veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu
    3. Döneme ait özkaynak değişim tablosu
    4. Döneme ait nakit akış tablosu ve
    5. Önemli muhasebe politikalarını özetleyen dipnotlar ve diğer açıklayıcı notlar.
    6. Finansal Tabloların Sunuluşu Standardında dipnotlara verilen önem artmakta­dır. Çünkü işletmenin finansal yapısı ve performansıyla ilgili bilgilerin alt başlıklar­da ayrıntılı sunulması yerine ana başlıklarda sunulması önem arz etmektedir. Bu sebeple tabloda yer alan bilgileri destekleyen açıklayıcı bilgilerin dipnotlarda su­nulması gerekliliği ortaya çıkmıştır.
    Dipnotlar: Finansal durum tablosunda (bilanço), kâr veya zarar ve diğer kap­samlı gelir tablosunda (veya tablolarında), özkaynak değişim tablosunda ve nakit akış tablosunda sunulan bilgilere ilave bilgiler içerir. Dipnotlarda, bu tablolarda su­nulan kalemlere ilişkin açıklayıcı metinler veya açılımlar ve muhasebeleştirme kri­terlerini karşılamadığı için bu tablolarda yer verilmeyen kalemlere ilişkin bilgiler yer alır.

    Finansal tabloların güvenilir bilgiler sunabilmesi için hazırlanmaları sırasında belirli kurallara uyulması gerekir. Çünkü finansal tabloların analizinden beklenen sonuçların alınabilmesi, bu tabloların gerçeği yansıtmasına bağlıdır. Finansal tablo­ların gerçeği yansıtması belirli kurallarla sağlanabilir. Bu kurallar da finansal tablo­ların düzenlenmesinde bir çerçeve oluşturan muhasebe temel kavramları, muhase­be ilkeleri, Türkiye Muhasebe Standartları ve Türkiye Finansal Raporlama Standart­ları olarak ifade edilebilir

    Finansal Tabloların Amaçları

    Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği’nde finansal tabloların amacı üç madde halinde ifade edilmektedir.

    1. Yatırımcılar, kredi verenler ve diğer ilgililer için karar almada yararlı bilgiler sağlamak,
    2. Gelecekteki nakit akışlarını değerlendirmede yararlı bilgiler sağlamak,
    3. Varlıklar, kaynaklar ve bunlardaki değişiklikler ile işletme faaliyet sonuçları hakkında bilgi sağlamak.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.