Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

“Bölümler arası koordinasyon ve iletişim zor olabilmektedir çünkü̈ bölüm yönetici ve çalışanları örgütün tümü̈ için doğru olanı yapmaktan daha çok kendi işlevleri için doğru olanı yapmayla ilgilenebil

Lütfen birini seçin:
A. Dikey yapı
B. Çok bölümlü yapı
C. İşlevsel yapı
D. Matris yapı
E. Basit yapı

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-11-03 05:36:01

    Cevap : “Bölümler arası koordinasyon ve iletişim zor olabilmektedir çünkü̈ bölüm yönetici ve çalışanları örgütün tümü̈ için doğru olanı yapmaktan daha çok kendi işlevleri için doğru olanı yapmayla ilgilenebilmektedirler. İlaveten girişim büyüdükçe işlevsel yapı, daha yavaş karar almaya ve dar bir alanda deneyim ve uzmanlığa sahip yönetici ve çalışanların varlığına sebep olabilmektedir.” Bu ifadeler aşağıdaki girişim yapılarından hangisine ait dezavantajlardır?
    Lütfen birini seçin:
    A. Dikey yapı
    B. Çok bölümlü yapı
    C. İşlevsel yapı
    D. Matris yapı
    E. Basit yapı

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    muzur06

    • 2021-10-18 03:33:01

    Cevap : Bölümler arası koordinasyon ve iletişim zor olabilmektedir çünkü̈ bölüm yönetici ve çalışanları örgütün tümü̈ için doğru olanı yapmaktan daha çok kendi işlevleri için doğru olanı yapmayla ilgilenebilmektedirler. İlaveten girişim büyüdükçe işlevsel yapı, daha yavaş karar almaya ve dar bir alanda deneyim ve uzmanlığa sahip yönetici ve çalışanların varlığına sebep olabilmektedir.”

    Bu ifadeler aşağıdaki girişim yapılarından hangisine ait dezavantajlardır sorusunun cevabı

    Benzer becerilere sahip olan ya da işlerini yapmak için benzer türde bilgi, araçlar ya da teknikler kullanan ve birlikte çalışan bir grup insana işlev denir. İşlevsel yapıda girişimin mal ya da hizmet üretmek için ihtiyaç duyduğu tüm birimler yer almaktadır.

    İşlevsel yapının üstünlükleri

    Birincisi, işlerin nitelikli uzmanlar tarafından yapılmasına olanak sağlar ve böylece hatalar azalır ve verimlilik artar.

    İkincisi, herkes kendi uzmanlık alanındaki işle meşgul olacağından bir işin birden çok kişi tarafından tekrar tekrar yapılması riski ortadan kalkar. Böylece maliyetler düşürülür.

    Üçüncüsü, aynı bölümdeki çalışanlar, benzer iş deneyimi ya da eğitime sahip olacağından bölüm yöneticileri için iletişim ve koordinasyon daha kolay olacaktır.

    İşlevsel yapının zayıflıkları 

    İlk olarak, bölümler arası koordinasyon ve iletişim zor olabilmektedir çünkü bölüm yönetici ve çalışanları örgütün tümü için doğru olanı yapmaktan daha çok kendi işlevleri için doğru olanı yapmayla ilgilenebilmektedirler.

    İlaveten girişim büyüdükçe işlevsel yapı, daha yavaş karar almaya ve dar bir alanda deneyim ve uzmanlığa sahip
    yönetici ve çalışanların varlığına sebep olabilmektedir.

    Görüldüğü gibi soruda geçen ifade girişim yapılarından işlevsel yapıya  ait dezavantajlardır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Mahmut Akbayrak

    • 2021-10-17 21:02:02

    Cevap : İşlevsel yapı
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.