Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Cereyanda kalmak belirtileri

Cereyanda kalmak belirtileri sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    fatoş

    • 2022-07-01 03:46:27

    Cevap :

    CEREYANDA KALMAK 

    Halk arasında cereyanda kalmak olarak adlandırılan bir süreliğine soğuk hava akımına maruz kalmak sonucunda vücutta farklı belirtiler meydana gelebilir. Cereyanda kalma durumunda vücutta görülecek sorunlar herkeste farklı farklıdır.

    CEREYANDA KALMANIN BELİRTİLERİ 

    Cereyanda kalma durumunda görülen en yaygın belirti boyun tutulmasıdır. Görülebilecek diğer belirtileri şöyle sıralamak mümkündür:

    1. Eklemlerde ağrı
    2. Baş ağrısı
    3. Omuz ağrısı
    4. Bacak ağrısı
    5. Halsizlik
    6. Yüksek ateş
    7. Burun akıntısı
    8. Göz ağrısı
    9. Omuz ve boyun ağrısı
    10. Burun tıkanıklığı
    11. Bel ve bacak tutulması
    12. Kas ağrısı
    13. Nefes darlığı
    14. Kalp ağrısı
    15. Geniz akıntısı
    16. Mide ağrısı, mide bulantısı
    17. Kabızlık
    18. Akciğerde ağrı
    19. Derin öksürük  

    CEREYANDA KALANLAR HANGİ DOKTORA GİTMELİDİR?

    Cereyanda kaldığınızda belirtilerin geçmesi için doktora gidebilirsiniz.  Cereyanda kalan kişiler Kulak Burun Boğaz doktoruna veya Dahiliye doktoruna gitmelidir. Cereyanda kalma kolay anlaşılan bir durumdur. Her yıl hem kadınlar hem de erkekler özellikle sonbahar ve ilkbahar gibi ara mevsimlerde yaygın olarak cereyanda kalma problemi yaşamaktadır. Bu durumda doktora başvuran hastaların teşhisleri genel belirtilerine bakarak muayene ve tahliller sayesince yapılır. Cereyanda kalmanın teşhisi için doktor kan tahlili, idrar tahlili gibi tahliller isteyebilir.

    CEREYANDA KALMAK NASIL TEDAVİ EDİLİR?

    Cereyanda kalma durumunda en iyi tedavi yöntemi vücudu dinlendirmek yani iyi bir istirahat çekmek olacaktır. Bu şekilde belli bir süre içinde eğer iyileşme görülmüyorsa o zaman doktora gidilmeli ve ek yöntemlere (ilaç, krem vs.) başvurulmalıdır.

    İlaç Kullanımı: Cereyanda kalma durumunda meydana gelen öksürük, nezle, burun akıntısı, ateş ve grip gibi belirtileri geçirmek için doktorunuzun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Doktor tarafından kişinin hastalığına uygun olarak verilecek ilaçlar düzenli kullanıldığında cereyanda kalmanın sebep olduğu problemlerden kurtulmak mümkündür.

    Krem Kullanımı: Cereyanda kalma durumunda en yaygın görülen şikayetlerin başında gelen boyun ağrısı ve sırt ağrısını geçirmek için krem kullanılması faydalı olacaktır. Bunun için kas tutulma karşıtı kremler kullanılabilir.

    Üstte sıraladığımız ilaç ve krem kullanımı sayesinde cereyanda kalma sebepli yaşadığınız şikayetlerden kısa zamanda kurtulmanız mümkündür. İyileşme süreci bazılarında 3 gün bazılarında ise 2 hafta gibi uzun bir süreyi bulabilir.

    CEREYANDA KALMAYA İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER

    Cereyanda kaldığınızda ilaç ve kremler kullanmak dışında başvurabileceğiniz birkaç doğal yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler çok etkili olup uygulanması kolaydır ve maliyetsiz denecek kadar uygun fiyatlıdır.

    IHLAMUR ÇAYI

    Cereyanda kalma durumunda yaşanan vücut kırıklığını ortadan kaldırmak için ıhlamur çayını tüketebilirsiniz. Ihlamur çayını hazırlamak için aktarlardan alacağınız ıhlamuru kullanabilirsiniz. Bunun için 1 kupa sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı ıhlamur koyun ve ağzını kapatıp çayın demlenmesini bekleyin. 5 dakika sonra ıhlamur çayınız hazır, içine biraz bal katıp tüketebilirsiniz.

    BOL MEYVE TÜKETİN

    Cereyanda kalma durumunda bağışıklığı düşen vücudun bağışıklığını arttıracak en iyi kaynak C vitamini içeren meyvelerdir. Bu meyvelerin başında mandalina, greyfurt ve havuç gelmektedir. Bu meyveleri bolca tüketerek kısa sürede iyileşebilirsiniz.

    BOL BOL DİNLENİN

    Cereyanda kalma sebepli yaşadığınız şikayetlerden kurtulmak için yapılacak en iyi şeylerin başında istirahat etmek gelmektedir. Bu durumda vücudun dinlenmeye ihtiyacı çoktur.

    EKİNEZYA ÇAYI İÇİN

    Cereyanda kalma ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar için etkili bitki çaylarının başında ekinezya çayı gelmektedir. Bu yüzden aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz ekinezya bitkisinden çay hazırlayabilirsiniz. Bunun için 1 su bardağı sıcak su içine 1 tatlı kaşığı ekinezya bitkisi ekleyebilirsiniz. Sonrasında çayın demlenmesi için 10 dakika beklemeniz iyi olacaktır. Hazırladığınız ekinezya çayını süzüp aç karnına yemekten önce tüketebilirsiniz.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.