Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Hammurabi kanunları hangi uygarlığa aittir

hammurabi kanunları hangi uygarlığa aittir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-10-22 16:47:51

    Cevap : Hammurabi kanunları hangi uygarlığa aittir sorusunun cevabı:

    Hammurabi Kanunları, MÖ 1760 yılı civarında Mezopotamya'nın Babil ülkesinde ortaya çıkan, tarihin en eski ve en iyi korunmuş yazılı yasalarından biridir. Bu dönemden önce toplanan yasa koleksiyonları arasında Ur kralı Ur-Nammu'nun yasa kitabı , Eşnunna yasa kitabı , ve İsin'li Lipit-İştar'ın yasa kitabı yer alır.

    Babil kralı Hammurabi'nin çeşitli meselelerde verdiği kararlar, Babil'in koruyucu tanrısı Marduk adına yapılan Esagila Tapınağı'na dikilen bir taş üzerine Akatça dilinde yazılmıştır. Hammurabi, kendisine bu yasaları yazdıranın güneş tanrısı Şamaş'ın olduğunu söylemiştir. Dolayısıyla yasalar da tanrı sözü sayılıyordu.

    Arkeolog Jean Vincent Scheil'in 1901'de Susa, Elam'da bulduğu ve Fransa'ya taşıdığı Hammurabi Kanunlarının yazılı olduğu stel, Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir. Yaklaşık iki metrelik silindirik bir taşın üstüne çivi yazısı ile yazılmış olan yasalar tam 282 maddedir, ancak bu maddelerin 33'ü (madde 66-99) şu anda okunamayacak durumdadır.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    HNDPK

    • 2021-10-22 16:49:48

    Cevap : CEVAP:
    Hammurabi kanunları Babil Uygarlığına aittir.

    Hammurabi Babil Hanedanlığının altıncı kralı olarak bilinir. Babil Kralı, Sümer- Akad Kralı ve Dünyanın Dört Köşesinin Kralı lakaplarına sahip olan Hammurabi 42 yıl hüküm sürmüştür.

    Hammurabi; Suriye ve Güney Mezopotamya topraklarında eski bir halk olan Amori kökenliydi. Milattan önce 1810 ve 1750 tarihleri arasında yaşadığı bilinen Hammurabi milattan önce 1792 ve 1750 yılları arasında Babil'de hüküm sürmüştür.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.