Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Kanuni sultan süleyman döneminde büyük bir onarım gören ve bozulan çinileri iznik çinileri ile değiştirilen cami hangisidir

kanuni sultan süleyman döneminde büyük bir onarım gören ve bozulan çinileri iznik çinileri ile değiştirilen cami hangisidir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    HNDPK

    • 2022-12-18 13:32:13

    Cevap : Kanuni Sultan Süleyman Dönemi'nde büyük bir onarım gören ve bozulan çinileri İznik çinileri ile değiştirilen cami hangisidir?

    A) Kordoba
    B) Seyd-i Ukba
    C) Mescid-i Aksa
    D) Kubbet-üs Sahra

    CEVAP:D ŞIKKI

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    KasgarlıMahmud

    • 2021-07-04 17:36:24

    Cevap : Kanuni sultan süleyman döneminde büyük bir onarım gören ve bozulan çinileri iznik çinileri ile değiştirilen cami hangisidir sorusunun cevabı;

    İstanbul Eminönü'nde bulunan Rüstem Paşa Camisidir. Tahtakale'de Hasırcılar Çarşısı içerisinde bulunan camide ve bodrumundaki dükkânlarda marttan beri restorasyon çalışmaları devam ediyor. İç mekânın ve cephesinin tamamen İznik çinileriyle kaplı olmasıyle yenilenmiştir.Temel güçlendirme çalışmalarında sona gelinirken minare restorasyonu tamamlandı.
    cami

    Osmanlı döneminin en süslü camisi olarak ün kazanan camide, 16 bin 600 adet çini kullanıldı. İnşası sırasında İznik atölyelerinin yetersiz kalması üzerine Rüstem Paşa'nın Kütahya'da çini atölyesi kurdurduğu belirtilirken, literatürde, caminin 1660 yılında büyük bir yangın geçirdiği, 1766'daki büyük İstanbul depreminde de önemli ölçüde hasar gördüğü kayıtlı.

    Bu depremde minare ve kubbesi yıkılan, bu nedenle, 3. Mustafa döneminde kapsamlı bir tamir yapıldığı ve yapıda bazı değişiklikler olduğu bilinen cami, 2016'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan kapsamlı bir restorasyona alındı.

    Camide, restorasyon süresince platform kurulmak suretiyle harim kısmı bırakılarak, ibadet bu şekilde devam etti.

    Restorasyon çalışmaları başladığında yapıdaki en önemli sorunun, özellikle dükkanlar katındaki doku kayıplarının yapıyı tümden tehlikeye attığı ve yıkımına neden olabileceği anlaşıldı.

    Camii, Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından yaptırıldı.

    Caminin bodrumunda bulunan dükkânların projeye başlamadan önce kamulaştırıldığını ifade eden Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "Dükkân sahiplerinin bilinçsizce yaptığı ara duvarları yıkarak dükkânları yeniledik. Bu restorasyon çalışmasıyla yapının ve dükkânların eski kültürüne yeniden kavuşmasını sağlıyoruz" şeklinde.

    cami
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.