Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Kurallı oyunlarda kültürün etkisini inceleyen ilk kuramcılardan olan aynı zamanda çocuğa okulda yönlendirilmiş oyun oynatıldığını ve serbest oyun zamanı bile çocukların serbest oyun oynamadıklarını bunu "oyunun idealleştirilmesi" şeklinde belirten kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Jean Piaget
b) Jerome Bruner
c) Elizabeth B. Hurlock
d) Lev Vygotsky
e) Brian Sutton-Smith

Çocuk ve Oyun Ara Sınav

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-04-03 07:00:47

    Cevap : Kurallı oyunlarda kültürün etkisini inceleyen ilk kuramcılardan olan aynı zamanda çocuğa okulda yönlendirilmiş oyun oynatıldığını ve serbest oyun zamanı bile çocukların serbest oyun oynamadıklarını bunu "oyunun idealleştirilmesi" şeklinde belirten kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Jean Piaget
    b) Jerome Bruner
    c) Elizabeth B. Hurlock
    d) Lev Vygotsky
    e) Brian Sutton-Smith

    AÇIKLAMA:

    Brian Sutton-Smith (1924-2015)

    Gelişimsel psikolog Sutton-Smith, kurallı oyunlarda kültürün etkisini inceleyen ilk kuramcılardandır. Oyunlarda tarihsel faktörlerin önemini vurgulamıştır. Daha sonra ise oyuncaklara dikkat çekerek, oyuncakların oyun malzemeleri olmakla birlikte kültürel ürünler olduklarını belirtmiştir (Sutton-Smith, 1986).

    Sutton-Smith (1997) oyunun beyni geliştirdiğini ifade etmiştir. Oyun oynarken çocuğun problem çözme, yaratıcılık ve dil becerileri geliştiği gibi öğrenme de gerçekleşir. Çocuk, başkalarıyla iletişim kurmayı, bedenini kullanmayı ve soyut düşünmeyi öğrenir. En önemlisi oyun oynarken nasıl öğreneceğini öğrenir. Sutton-Smith oyun sırasındaki “mış gibi” davranışa odaklanmıştır. Çocuk, kendini başkasıymış gibi, nesneleri başka nesnelermiş gibi düşünür. Oyun oynamanın tersi çalışmak değil, depresyondur.

    Oyun oynamanın tersi çalışmak değil, depresyondur. Sutton-Smith (1986) oyun anlayışının geçmişten bugüne başkalarıyla oynamaktan, şeylerle oynamaya dönüştüğünü vurgulamıştır. Yani çocuk sosyal oyuncu değil oyun tüketicisidir artık ve bu anne babaların aşırı satın almaları nedeniyledir. Çocuk artık diğer çocuklarla açık alanlarda değil, evinde oyuncaklarıyla yalnız başına oynamaktadır.

    Sutton-Smith (1988) bu gelişmeyi “oyunun evcilleşmesi” olarak açıklamıştır. Ayrıca çocuğa okulda yönlendirilmiş oyun oynatıldığını ve serbest oyun zamanı bile çocukların serbest oyun oynamadıklarını belirten Sutton-Smith, bunu “oyunun idealleştirilmesi” olarak adlandırmıştır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.