Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Din
  • 2 yıl önce
  • 1 Cevap

Kur'an'a göre Ümmet-i Muhammed'in özellikleri

Kur'an-ı Kerim Muhammed Müslümanlar özellikleri sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2021-10-14 11:52:06

    Cevap :

    Ümmet:

     Ümmet, iman kardeşliği etrafında toplanmış en geniş topluluğu ifade eder. Din kardeşliği, bütün Müslümanları bir binanın tuğlaları gibi birbirine kenetlemekte ve Müslümanları tek bir beden haline getirerek tek bir ümmet yapmaktadır.

    Peygamberlerin tebliğde bulundukları topluluklar onların ümmetleridir ve her ümmete bir peygamber gönderilmiştir.

    Ümmet-i Muhammed:
    Yeryüzünde Hz. Muhammed (s.a.v)'a iman eden bütün Müslümanların oluşturduğu büyük topluluğa Ümmet-i Muhammed adı verilir. Onlara İslam ümmeti veya ümmet-i icabet de denir.

    Ümmet-i Muhammed, insanlık için çıkarılmış en hayırlı topluluktur. Bu ümmet vasat yani mutedil ve dengeli bir ümmettir.

    Ümmet-i Muhammed, Allah`a Tevhid inancı çerçevesinde iman eden, Peygamberleri ve kitapları ayırım yapmadan tasdik eden, namazı muhafaza edip, zekâtı veren, Hz. İbrahim haccını ifa eden ve müslüman olarak isimlendirilen tek ümmettir.

    İslam ümmetinin, en hayırlı ümmet, vasat yani mutedil, dengeli ümmet ve cihad gibi çok önemli toplumsal vasıfları vardır.

    Bunların yanında Muhammed ümmetine diğer ümmetlerden farklı olarak ibadetlerden ahkâma kadar dinî/hayatı kolaylaştıran bir çok kolaylıklar ve ruhsatlar tanınmıştır.

    HZ.MUHAMMED (S.A.V.)İN ÜMMETİNİN ÖZELLİKLERİ:
     
    Hz.Muhammed (s.a.v.)in ümmetine, önceki ümmetlerden farklı olarak pek çok şey ihsan olundu. Bunlardan bazıları aşağıda listelenmiştir: 
     
    1) Cihat etmeleri halinde zafer ihsan olunacağı müjdelenmiştir. Harpte düşmandan alınan ganimet yalnız Hz.Muhammed (s.a.v.)in ümmetine helâl kılındı, önceki ümmetlere helâl kılınmamıştı.
     
    2) Beş vakit namaz kılmak, namaz için ezan ve kamet okumak. Namazda melekler gibi saf yapmak. Önceki ümmetler, namazlarını yalnız kılarlardı. Fâtihâ’yı bitirdikten ve duâlardan sonra “Âmîn” demek. İstircâ’ (belâ ve musîbet zamânında) “İnnâ lillah ve İnnâ ileyhi râciûn” demek. Böyle söylemek daha önce hiçbir ümmete verilmemişti. Karşılaşma sırasında selâmlaşmak.
     
    3) Cuma günü ihsan edildi. Cuma gününde duanın kabul edildiği saatin, vaktin bulunması mümkün kılındı.
     
    4) Kadir gecesinin verilmesi. Böyle bir gece geçmişteki diğer ümmetlere verilmedi. Ramazan-ı Şerif’in ilk gecesi olduğunda Allahu Taala’nın, Muhammed (a.s.) ümmetine nazar etmesi, bakması. Allahu Taala nazar ettiği kuluna, asla azab etmez. Sahur yani, imsak vaktinden önce kalkıp oruç tutmak için bir şeyler yemek, iftarda acele etmek bu ümmetin özelliğidir.
     
    5) Müslüman ismi, bu ümmete mahsustur. Daha önce peygamberlerden başkası bu isimle zikredilmemişti.  Önceki ümmetlere yüklenen ağır vazifeler bu ümmete yüklenmedi. Allahu Teâlâ bu ümmeti, hata, unutma ve cebir (zorlama, tehdit vs.) altında yaptığı işlerden ve kalbe elde olmadan gelen çirkin şeylerden dolayı hesaba çekmeyecektir.
     
    6) İslâmiyet, önceki dinlerin en mükemmelidir. Bu ümmetin dalâlet (sapıklık ve bozuk bir iş) üzerine birleşmeyeceği bildirilmiştir. Aralarında kutub denen büyük evliya zatlar bulunur.Bu ümmetin icmaı dinde senet ve delildir.
     
    7) Bu ümmette taun hastalığından ölen şehittir.
     
    8) Fasık (açıkça günâh işlemeyen) ve mübtedi (bozuk itikadlı) olmayan iki Müslümanın hakkında hayır ve iyilikle şahitlik edenin cennetlik olduğu bildirildi.
     
    9) Hz. Muhammed’in (a.s.) ümmeti için öldükten sonra da amel defteri açık tutulmuştur. Yaptıkları ve onlar adına yapılan iyi işlerin sevabları kendileri için yazılır. Bu ümmetin az bir ameli dahi sevap bakımından çok kabul edilecektir. Onlar kabirlerine günahlarıyla girerler, müminlerin onlar için Allahu Tealadan af ve mağfiret dilemeleri sebebiyle günahları kalmaz, af olunurlar. Kıyamet günü kabirlerinden günahsız çıkarılırlar.
     
    10) Kıyamet günü diğer ümmetler arasından kabirlerinden ilk önce Hz. Muhammed’in (a.s.) ümmeti kalkacaktır. Hepsinden önce de peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (a.s.) kalkacaktır. Mahşer günü Arasat meydanında yüksek bir yerde bulunurlar. Yüzlerinde secde izinden alâmet bulunur. Sırat’ı geçerken, nurları, önlerinde ve sağ taraflarında gider.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.