Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Kutsal İttifak Nedir

Kutsal İttifak Nedir

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-09-24 04:49:57

    Cevap : Kutsal İttifak, tarihin çeşitli dönemlerinde Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri olan Papa'nın teşvikiyle Avrupa ülkeleri arasında kurulan ittifaklardır. Bu ittifakların çoğu Osmanlı Devleti'ne saldırmayı hedef almışlardır:
    1. Kutsal İttifak (1495), ya da "Venedik İttifakı", Papa VI. Alexander tarafından Fransa'ya karşı toplanmış bir ittifak.  Cambrai İttifakı, Papa II. Julius tarafından Venedik Cumhuriyeti'ne karşı toplanmış, Fransa Kralı XII. Louis, Kutsal Roma İmparatoru I. Maximilian ve İspanya Kralı II. Fernando'yu içeren ittifak.
    2. Kutsal İttifak (1538), Papa III. Paulus tarafından Venedik Cumhuriyeti'nin ısrarıyla Osmanlı Devleti'ne karşı toplanmış kısa süreli ittifak.
    3. Kutsal İttifak (1571), Papa V. Pius tarafından Osmanlı Devleti'ne karşı toplanmış Akdeniz'in bütün Katolik güçlerini kapsayan ittifak.
    4. Kutsal İttifak (1684), Papa XI. Innocentius tarafından Osmanlı Devleti'ne karşı toplanmış, Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu, Venedik Cumhuriyeti, Malta Krallığı, Lehistan-Litvanya Birliği ve Rus Çarlığını kapsayan ittifak.
    5. Kutsal İttifak (1717), Papa tarafından Osmanlı Devleti'ne karşı toplanmış Papalık Devleti, Portekiz, Venedik ve Malta'nın katıldığı ve Matapan Muharebesi'yle sonuçlanan ittifak


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-11-05 10:11:36

    Cevap : 2.Viyana’dan Sonra Avusturya, Venedik, Lehistan, Papalık, Rusya Ve Malta’nın Osmanlı’yı Avrupan Atmak İçin Kurdukları Birliktir.
    Mandalina1 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    ömrümsünyozgatlı

    • 2015-11-05 11:25:02

    Cevap : Rus çarı I. Aleksandr, Avusturya imparatoru I. Franz ve Prusya kralı III. Friedrich Wilhelm'in, Napoleon'un yenilgisinin ardından başlayan II. Paris Antlaşması görüşmeleri sırasında kurdukları ittifak (26 Eylül 1815). Siyasal ve toplumsal yaşamda Hristiyan ilkelere bağlılığı güçlendirmeyi amaçladığını ilan edilen Kutsal İttifak'ın kuruluşuna Çar Aleksandr önderlik etti. Sonradan İngiltere veliaht prensi, Osmanlı padişahı ve papa dışında bütün Avrupa hükümdarlarının katıldıkları ittifak, fazla etkili olmamakla birlikte, liberaller ve sonraki tarihçiler tarafından Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki tutucu ve baskıcı yönetimlerin aracı ve simgesi olarak kabul edildi. Napoleon sonrası dönemin önde gelen diplomatlarından Avusturya Dışişleri Bakanı Prens Klemens von Metternich ve İngiltere Dışişleri Bakanı Vikont Castlereagh ise Kutsal İttifak'ı önemsiz ve geçici bir birlik olarak değerlendirmişlerdir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.