Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Özel hastanelerde grev var mı

Özel hastanelerde grev var mı sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2022-06-15 06:32:07

    Cevap :


    Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin artık dayanılmaz bir hal alan sorunlarını dile getirip yetkililere duyurmak amacı ile 15 Haziran'da tüm Türkiye'de doktorların greve gideceği açıklandı.
    Bu nedenle doktorlar 1 gün boyunca çalışmayacak.

    Türk Tabipleri Birliği (TTB), TBMM Genel Kurulu'na sunulan, hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarını düzenleyen yasa teklifine karşı 15 Haziran 2022 Çarşamba günü 11 meslek örgütünün çağrısı ile gerçekleştirilecek bir günlük grev öncesi topluma bir çağrı yaptı.
     
    Çağrıda, “Yarın, acil durumlar dışında sağlık kurumlarına başvurmayarak bize destek olmanızı istiyoruz. Taleplerimizin gerçekleşmesi, sağlıksızlık değil sağlık üreten bir sağlık sistemini birlikte inşa edebilmek için el ele olalım. Her Grev etkinliğinde olduğu gibi her yaştan acil hastaların, diyaliz hastalarının, yoğun bakım hastalarının, acil gebelerin muayene ve tedavi işlemleri devam edecek; Covid-19 veya Covid-19 şüphesi ile sağlık kurumlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecektir” açıklaması yapıldı.
     
    TTB açıklamasında, şu ifadeler yer aldı;
     
    "Toplumun sağlığı yerine şirket kârını önceleyen sağlık politikalarının ürünü olan Sağlıkta Dönüşüm Programı, bizleri her gün yeniden boğarken, sizlerin de nitelikli sağlık hizmetinden mahrum kalmanıza neden olarak sağlıkta yıkımı getirdi.Bu sıkışmışlıkta biraz nefes alabilmek, insanca yaşayabileceğimiz koşulları oluşturmak için sağlıkta şiddetin sona ermesi, sağlığımız için uygun çalışma koşulları ve bizi yoksulluğa mahkûm etmeyen ücret taleplerimizi her defasında dile getirdik.
    Taleplerimiz sadece bizim için değil, sizin de nitelikli sağlık hizmeti almanızı sağlayacak taleplerdir. Aylardır sesimizi duyurmaya çalışıp, eylemlerimizi sürdürürken; siyasi iktidar hayatta kalmakta bile zorlandığımızı görmesine rağmen, algı yönetimi ve oyalama taktiklerinde ısrar etti."
     
    Açıklamada, Meclis'te görüşülen düzenlemenin; Aralık 2021'de Meclis'e getirilip hızla geri çekilen düzenlemeden daha geride olduğu belirtildi ve  şöyle denildi; “Emeğimize hürmetsizliğin açık bir göstergesi olarak gördüğümüz yasa teklifini asla kabul etmiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da susmayacağız.”

    Sağlık çalışanları taleplerinin hayata geçirilmesi amacıyla grev yaptıklarını bildirirken, acil talepler şu şekilde sıralanıyor:
     
    1) Kamu hastanelerinde göreve yeni başlayan pratisyen ve asistan hekimler için temel ücret (maaş+sabit ek ödeme) yoksulluk sınırının en az iki katı, uzman hekimler için yoksulluk sınırının en az iki buçuk katı olmalı; sabit ek ödemeler genel bütçeden karşılanmalıdır.
     
    2) TTB'nin önerdiği 'Sağlıkta Şiddet Yasası' acilen yasalaşmalı; cezalar tutuksuz yargılanma ve 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' düzenlemelerinin uygulandığı sınırların üzerine çıkarılmalıdır.
     
    3) Aile hekimi maaşları en az yoksulluk sınırının iki katına yükseltilmeli; tüm ASM binaları kamu tarafından inşa edilmeli, aynı standartlarda donanımı kamu tarafından sağlanmalı, bütün giderleri Sağlık Bakanlığı'nca karşılanmalı; Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği geri çekilmelidir.
     
    4) Özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin sosyal güvenlik primleri "prim ödeme tavanı" üzerinden çalıştıkları kurumlar tarafından ödenmeli; ücretleri en az yoksulluk sınırının iki buçuk katı olmalıdır.
     
    5) Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR farkı gözetilmeksizin bütün emekli hekim maaşları (25 yılda emeklilik baz alınarak) pratisyen hekimler için asgari 15.000 TL, uzman hekimler için asgari 18.000 TL'ye çıkarılmalıdır.
     
    6) OSGB'lerde çalışan iş yeri hekimlerinin ücretleri Türk Tabipleri Birliği'nin belirlediği asgari ücret üzerinden ödenmelidir.
     
    7) Covid-19 'illiyet bağı' aranmaksızın meslek hastalığı sayılmalı, pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı uygulanmalı, hekimler için ek gösterge 7 bin 200 olmalıdır.
     
    8) Çalışma ortamlarımız ve koşullarımız iyileştirilmeli, başta asistanlar olmak üzere bütün hekimlere nöbet ücreti kesilmeden nöbet ertesi izin hakkı tanınmalı, intörn hekim ücretleri en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır.
     
    9) Hekimleri de hastaları da mağdur eden, hekimlere karşı şiddet kaynağı olan, halkın sağlığını tehlikeye atan 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli, hasta randevuları her hastaya en az 20 dakika ayrılacak şekilde düzenlenmelidir.
     
    10) Sağlık sistemi ve kurumsal sorunlar kaynaklı malpraktis davaları ile hekimleri ödeyemeyecekleri tazminatlara mahküm eden uygulamaların önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
     
     
     
     


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.